Képek és Pixelek - Fotóművészet és azon túl
Nemzeti Szalon 2016

Képek és pixelek | Fotóművészet – és azon túl | Nemzeti Szalon 2016 - videók

Múzeumok Éjszakája 2016 - Drávucz Petra, Szűcs Dóra Ida

Múzeumok Éjszakája 2016 a Műcsarnokban / Tűröd - táncperformansz / Cuhorka Emese, Fülöp László

Múzeumok Éjszakája 2016 - Dresch Mihály

Szalon spot v2

Múzeumok Éjszakája 2016 - Emlékgyár

Kavics 2016

Szalon 2016 spot

A Teremőr a Műcsarnok nemrég indult online videómagazinja

Teremőr 14

A Teremőr mostani számában néhány érdekességgel kezdünk a 120 éves Műcsarnokról, ezután a héten záró Képek és Pixelek, „És azon túl”szekcióján nézünk körül néhány kiállító művész és alkotás segítségével. Faa Balázs képzőművész „pillanatnyi” műalkotásáról, Horváth Éva Mónika, performanszairól mesélt, a cannes-i díjas Andrassev Nadja munkáját pedig Fazakas Réka kurátorral néztük meg. Június 11-én a Mappanyitás második részén két tehetséges fiatal jelentkezővel, és Bácsi Róbert László kurátor-fotográfussal találkoztunk. És az ajánlóban az idei Muzéj, valamint egy most nyíló kiállítás, amely a boldog békeidőket egy új nézőpontból mutatja be.

Teremőr 13

A hónap végén zár a Képek és Pixelek, a kiállításon ismét időutaztunk Mayer Mariannával. A kurátor Türk Péter, egy korát meghaladó munkájának részleteibe avat be minket. Schild Tamás fotóművésszel a kiállításon látható képeiről beszélgettünk. A kiállítás kísérőprogramján pedig A Budapest Slam slemmerei olvasták fel a képek inspirálta alkotásaikat. Vasárnap zár a Pécs Airport a Műcsarnok Boxban. A megnyitót idézzük a kiállítás performanszának alkotójával. És néhány programra hívjuk fel a figyelmüket, melyekért ismét érdemes ellátogatni a Műcsarnokba. Tartsanak velünk a Teremőr 13. számában.

Teremőr 12

A modell és a mű: Tunyogi Henriett táncművésszel beszélgettünk Tóth György Képek és Pixelek kiállításon látható munkáiról. Ütő Gusztáv ősi gyökereket tápláló performanszán jártunk. A Pécs Airport egy művészével, Molnár Eszterrel beszélgettünk. Ismét egy képes időutazáson jártunk Mayer Marianna kurátorral, és néhány közeledő programra hívjuk fel nézőink figyelmét, melyeket semmiképp ne hagyjanak ki! Mindez a Teremőr 12.számában.

Teremőr 11

120 éves lett a Műcsarnok, a születésnapot szakmai beszélgetéssel és természetesen tortával ünnepeltük. Pécs Airport. Megnyílt a pécsi egyetem művészeti karának kiállítása a Műcsarnok#Boxban. A Képek és Pixelek kiállításon időutaztunk néhány kép segítségével, Mayer Marianna kurátorral, és a kiállítás kísérőeseményén jártunk, ahol Tóth Krisztina, Kemény István és Bartis Attila mesélt arról, hogy mit jelent a kép egy író számára.

Teremőr 10

Rövid tartalom: Tímár Péter, fotográfus tartott interaktív tárlatvezetést Steve McCurry Legendás fotók című kiállításán. A 2016-os Nemzeti Szalon, Képek és pixelek - Fotóművészet - és azon túl megnyitóján jártunk, ahol a kurátorokkal és alkotókkal is beszélgettünk. Most szombaton, 18 órakor Tóth Krisztina, Bartis Attila és Kemény István felolvasóestje lesz, május 4-én pedig a 120 éves Műcsarnokról fognak a meghívott előadók beszélgetni.

Teremőr 9

Rövid tartalom: Hétszáznál is több alkotás, több mint 160 művész, tíz évnyi magyar fotóművészet, – digitális és telefonnal készült képek, videók, animációk, fotószobrok, fotogramok, panorámafotók, naplók és térinstallációk együtt, egy helyen, Képek és Pixelek Fotóművészet - és azon túl, Nemzeti Szalon 2016. a Műcsarnokban Szarka Klára kurátorral. És április 17-én, zár McCurry Legendás fotók kiállítása. A záró tárlatvezetés 16-án 16 órakor Tímár Péter fotográfussal. És egy kis "így készült" meglepetés a Műcsarnok Teremőr 9. számában.

Teremőr 8

Rövid tartalom: Április 17-ig látogatható Steve McCurry kiállítása, melyen a 20 000. látogatót kísértük végig. Április 3-án ért véget a LÉGVONAL - SHORTCUT, az egri főiskola művészeti tanszékének kiállítása. A szombati záró tárlatvezetést Tasnádi József képzőművész és Hegedűs Eszter hallgató tartotta. Múlt vasárnap Al Ghaoui Hesna szubjektív vetítésén jártunk, melyen McCurry legendás fotóiról és a kapcsolódó saját élményeiről beszélt. Épül a Képek és Pixelek Fotóművészet - és azon túl, című Szalonkiállítás, melyet a kurátor Szarka Klára ajánl. Mindez a Műcsarnok Teremőr 8. számában!